Nieuwe openingsuren 07/22

NIEUWE

OPENINGSUREN

PARTICULIEREN VERKOOP

VANAF JULI!

vrijdag: 13u00 tot 17u30
zaterdag: 9u00 tot 13u00 (i.p.v. 14u)

Lid van Boeren Met Klasse

‘Boeren met Klasse’ wil de kloof tussen producenten en consumenten verkleinen door bezoeken aan een boerderij te organiseren. Het concept bleek het voorbije decennium een succesformule. Momenteel zijn er al 103 land- en tuinbouwbedrijven actief in het netwerk. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2010. “In totaal maakten al 222.500 kinderen en volwassenen op deze manier kennis met de boerenstiel. Om het netwerk te promoten, maken we elk jaar een geüpdatete uitklapbare overzichtskaart die verdeeld wordt in scholen en toeristische informatiekantoren”, vertelt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.
“Door land- en tuinbouwbedrijven te bezoeken leren kinderen, maar ook volwassenen, hoe het echt werkt”, zegt Swinnen. “Vroeger was deze band veel sterker. Niet iedereen weet nog waar ons voedsel vandaan komt.”
In 2020 zijn er een aantal nieuwe bezoekboerderijen tot het netwerk toegetreden. In onze regio gaat dat over de Anthuriumkwekerij AnthurMiddendorp in Herent, Schapenmelkerij ’t Galgenveld in Kortenberg en Druiven Dewit uit Overijse.

Gentse Floraliën 2022

Floraliën Gent 2022

De 36de editie van Floraliën Gent gaat door in de vertrouwde gebouwen van het ICC, de Floraliënhal en Kuipke. Ontdek er verschillende conceptrooms, binnen- en buitentuinen en laat je zintuigen verwennen door het groen.

Vanaf 29 april t/m 8 mei 2022 zal de stad Gent in het teken staan van Floraliën. De iconische locatie Floraliënhal in het Citadelpark – vormt 10 dagen lang het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars.

Met steeds minder groen en een openbare ruimte die meer en meer wordt volgebouwd, zien steden er vaak uit als 1 grote, verharde oppervlakte. Floraliën wil gedurende 10 dagen een tegenbeeld brengen met een dynamische, groene en bloeiende omgeving gerealiseerd door de lokale en internationale horticultuursector en met een aanbod van verwondering, workshops, pop-ups, green- en conceptrooms.

De Vlaamse horticultuur toont haar laatste ontwikkelingen op gebied van trends, duurzaamheid, onderzoek & innovatie.

Gentse Floraliën 2010

De Gentse Floraliën 2010: onze stand met groot kleurrijk kunstwerk waarin al onze variëteiten verwerkt zijn.