Lid van Boeren Met Klasse

‘Boeren met Klasse’ wil de kloof tussen producenten en consumenten verkleinen door bezoeken aan een boerderij te organiseren. Het concept bleek het voorbije decennium een succesformule. Momenteel zijn er al 103 land- en tuinbouwbedrijven actief in het netwerk. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2010. “In totaal maakten al 222.500 kinderen en volwassenen op deze manier kennis met de boerenstiel. Om het netwerk te promoten, maken we elk jaar een geüpdatete uitklapbare overzichtskaart die verdeeld wordt in scholen en toeristische informatiekantoren”, vertelt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.
“Door land- en tuinbouwbedrijven te bezoeken leren kinderen, maar ook volwassenen, hoe het echt werkt”, zegt Swinnen. “Vroeger was deze band veel sterker. Niet iedereen weet nog waar ons voedsel vandaan komt.”
In 2020 zijn er een aantal nieuwe bezoekboerderijen tot het netwerk toegetreden. In onze regio gaat dat over de Anthuriumkwekerij AnthurMiddendorp in Herent, Schapenmelkerij ’t Galgenveld in Kortenberg en Druiven Dewit uit Overijse.

Gentse Floraliën 2021

Floraliën Gent 2020 wijkt uit naar 2021

De Groene Zesdaagse is volop in de maak en wordt een volledig nieuw en corona-proof concept, met een mix van online en offline bloemen- en plantenpracht.

Tussen 4 en 9 mei 2021 kan je genieten van een uiteenlopend aanbod aan online workshops, interessante tips  & tricks, lezingen van experts en een hybride event in open lucht voor zij die graag de natuur intrekken.

“In deze uitdagende coronatijden worden de gezondheids- en welzijnsvoordelen van tuinieren steeds belangrijker. Daarom leggen we dit jaar de nadruk op biodiversiteit, klimaat, innovatie en gezondheid.”, zegt Pieter Toebaert, algemeen directeur van KMLP, organisator van Floraliën.

De organisatie kiest er dan ook voor om de mensen aan te zetten de natuur in te gaan aan de hand van wandel- en fietstochten die je eveneens via de website kan ontdekken. Daarnaast starten ze een bloemenzoektocht, gelijkaardig aan de populaire berenzoektocht die tijdens de eerste lockdown onze kinderen het huis uit lokte. Voor de kinderen zal er verder ook nog een programma beschikbaar zijn om hen meer bij te brengen over biodiversiteit, bloemen en planten.

Gentse Floraliën 2010

De Gentse Floraliën 2010: onze stand met groot kleurrijk kunstwerk waarin al onze variëteiten verwerkt zijn.