WELKOM BIJ ANTHURMIDDENDORP

De kwekerij werd opgericht in 1978 door Adriaan Janssens en Rosa Kerremans als éénmanszaak “Janssens Anthuriumkwekerij”. Oorspronkelijk is het bedrijf opgestart met het kweken van orchideeënplanten om daarna over te gaan naar Anthurium snijbloemen.
In 1984 is Adriaan Janssens overleden en runt Rosa Kerremans het bedrijf alleen verder tot zij in 1990 hertrouwd met Ronny Middendorp.
in 2007 breidt het bedrijf uit en wordt het omgedoopt tot een landbouwvennootschap met de nieuwe naam “AnthurMiddendorp”.

Het is een ultramodern bedrijf, volledig geautomatiseerd en geacclimatiseerd.  Toch gebeurt er nog zeer veel manueel werk, omdat de Anthuriumbloem ondanks haar uitzonderlijke lange houdbaarheid een zeer kwetsbare bloem is die met de grootste omzichtigheid dient behandeld te worden.

Door de vele jaren ervaring, kweken zij kwaliteitsproducten en hebben zij een prachtig assortiment snij-Anthuriums, bestaande uit 16 variëteiten. Hun specialiteit is de mengdoos.  Deze verpakking bevat een kleuren en soortenvariatie van al onze verschillende soorten anthuriums.  Natuurlijk leveren zij ook op kleur of soort.

  • Veel ervaring – sinds 1978
  • Ultramodern – geautomatiseerd en geacclimatiseerd
  • Kwaliteitsproducten – specialiteit mengdoos met 16 variëteiten

DE LOODS

Onze bloemen worden met de grootste zorg manueel gesorteerd en verpakt.
Over iedere bloem apart wordt een plastiek zakje getrokken en aan elke steel wordt een klein waterflesje gestoken, daarna wordt ook elke bloem individueel vastgekleefd in de doos, zodat de bloem onbeschadigd en gedurende enkele dagen kan vervoerd worden tot haar bestemming, onder optimale omstandigheden.

Zeer belangrijk: de bloemen mogen nooit onder ± 15°C vervoerd of bewaard worden!

Onze Anthuriums worden dagelijks aangevoerd bij de Nederlandse bloemenveilingen van Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk.
De prijs voor onze bloemen wordt bepaald door vraag en aanbod via het kloksysteem, eigen aan de sierteeltveilingen.   

Ook particulieren en winkeliers kunnen terecht bij ons tijdens de thuisverkoop op zaterdag van 9u tot 13u.

  • Manueel gesorteerd en verpakt
  • Anthuriums nooit onder 15°C bewaren/vervoeren
  • Verkoop via veilingen in Nederland
  • Thuisverkoop voor particulieren en winkeliers

MILIEU EN KWALITEIT

We doen ook onze uiterste best om alle vernieuwingen inzake  cultuur en uitrusting in onze sector op te volgen zodat ons bedrijf optimaal kan blijven functioneren.  Wij zijn aangesloten bij het MPS (Milieu Project Sierteelt).  Het MPS stelt zeer hoge normen in haar milieubeleid en leert ons kwekers milieubewust te telen.  We hopen daardoor  nog vele jaren aan de top te staan in de Belgische Anthuriumteelt.

Green Quality Controle is een onafhankelijke organisatie die op regelmatige basis de kwaliteit van de bloemen controleert. Wij scoren steeds zeer goed bij deze beoordelingen.

Tevens hebben wij een Vegaplan Certificaat. Vegaplan zorgt voor Kwaliteit, voedselveiligheid, traceerbaarheid en duurzaamheid!
Vegaplan vzw richt zich in eerste instantie tot landbouwbedrijven en loonwerkers die een certificaat willen behalen voor de Vegaplan Standaard of voor Sectorgids (met de eisen gevraagd door het FAVV). Daarnaast richt Vegaplan vzw zich tot alle afnemers van de primaire plantaardige sector (dit zijn de bedrijven uit de “handel in en verwerkende industrie van plantaardige grondstoffen”) om de kwaliteit binnen de plantaardige sector te bevorderen.

  • MPS – Milieubewust
  • Green Quality Controle – Kwaliteitscontrole
  • Vegaplan Certificaat – duurzaamheid

ZAAKVOERDER

Kerremans Rosa

Beherend Vennoot

ZAAKVOERDER

Middendorp Ronny

Verantwoordelijk voor:
Teelt en klimaat serre
Kwaliteit inpak
Verkoop